donderdag 17 april 2014

Mama's geheimpjes

Ook mama heeft geheimpjes. Sommige ervan mogen jullie nu wel weten, jullie zijn oud genoeg inmiddels. Het grootste geheim al deze jaren, lieve Sophie en Pepijn wordt nu ons geheimpje. Dus niet vertellen aan de rest. In jullie favoriete spaghetti saus zit heel veel groente. En Pijntje, laatst toen je naar het feest van opa dat vreselijke SpongeBob t-shirt aan wilde, was deze niet kwijt. Ik had het stiekem verstopt. En dan nog maar één Pepijn, ik luister eigenlijk maar half als je weer over draken en monsters vertelt. En Sophie al die speeltjes met geluidjes, die heb jij niet kapot gemaakt. Daar haalde ik altijd razendsnel de batterijen uit. Nu jullie klok kijken kan het niet meer, maar opblijven is ook niet echt opblijven geweest de afgelopen jaren. We gingen gewoon extra vroeg eten en daarna thee en een koekje, dan lijkt het wel echt opblijven maar is het gewoon half zeven.

Ik dacht dat ik bij tien zou stoppen. Echter de keus voor die laatste is wel moeilijk. Glitterschoenen met lichtjes hebben ze echt ook in jullie maat, ik pak alleen altijd een maat te klein zodat jullie ze nooit passen. En ik eet ook fruit, twee glazen wijn tellen ook. En daarbij eet ik 's avonds ook chips als jullie slapen. 

Ik weet ook niet alles. Jullie kunnen gewoon heel slecht liegen. En dan glashard ontkennen terwijl je hele mond onder de chocola zit helpt niet echt. En ja, ik eet stiekem dropjes terwijl ik sta te koken en tegen jullie zeg dat we zo gaan eten.

En zo weet ik er nog wel meer. Maar nog niet alles mogen jullie weten. Oh en al die knutsels en tekeningen die maakt Mees niet stuk. We kunnen niet alles bewaren. En dan de laatste, Pepijn. Je wordt geen Popeye als je stopt met duimen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten