woensdag 10 april 2013

Voorstellen


Twee blogs inmiddels online en toch al behoorlijk gelezen is even voorstellen geen overboden luxe. Ik ben Suzanne, inmiddels 36, dus heel veel levenswijsheden rijker. Paar jaar geleden getrouwd met Pieter. Pieter is lief, leuk, attent en natuurlijk heel knap. Maar ook slordig, luistert nooit als je iets vraagt, afwezig, verstrooid en kast but not least, twee linkerhanden. Eigenlijk de nieuwe George Cloony, echter dan binnen handbereik. En natuurlijk kan je overal over lopen zeuren, maar buiten dat alles, is hij er altijd. Kun je van George Cloony niet zeggen, die is er nooit als je hem nodig hebt.

Samen hebben we inmiddels vier kinderen. Laat ik beginnen met Sophie. Zeven jaar inmiddels is zoals ze is gekomen, onverwachts. Iedereen vindt zijn eigen kinderen geweldig. Ik ook. Maar ik zie ook de minpuntjes. Sophie is slim, op bepaalde gebieden heel getalenteerd. De andere kant is ze de eerste klas kluns. Clown zijn is voor haar weggelegd en ze heeft het zelf niet in de gaten.

Daarna kwam Pepijn. Mijn kleine blonde surfgod van 5. Weinig over te zeggen. Als hij 's morgens op staat, begint zijn feestje en het eindigt als hij naar bed gaat. Altijd vrolijk, soms wat sip. En dan met name over al het onrecht in de wereld. En het onrecht is groot, je mag geen tv kijken is daar wel het belangrijkst in. De tv en hij zijn matties en daar moet je niet tussen komen.

Dan is er Mees, twee jaar al en de grootste mond van allemaal. Kan ook niet anders, met zoveel mensen aan tafel kom je er nooit tussen. Hij staat zijn mannetje en is daar vooral heel druk mee. En met zijn auto's, blokken, knuffels. Erg gecompliceerd leventje.

De laatste, en ja, het is echt de laatste is Floris.  Floris ligt temidden van blauwe ruitjes, lekker baby te zijn, in de box waar de andere drie vele uurtjes doorbrachten. Deja-vu’s dus; been there, done that, appeltje eitje, dat zullen we wel eventjes doen, want met dat bijltje hebben we toch al eerder gehakt? Ooit lastig, want nieuw, maar ja na nummer drie....baby slaapt, drinkt en plast en poept. Hoe moeilijk kan t zijn? 
Hoe naïef… 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten