zondag 24 november 2013

Super Sunday

Team uitjes bij de hockey gaan van kwaad tot erger. Is het bij het ene team bowlen, pizza bakken en eten, de ander gaat op het strand een hele actiemiddag organiseren, weer een ander vernemen we gaan met z'n allen naar een pretpark. Iedereen klaagt steen en been over hoe het uit de hand dreigt te lopen. 

Ook wij hebben het er over gehad. Natuurlijk is een team uitje een goed idee. Maar wat gaan we doen. We zijn het er al snel over eens. Er moet een link met hockey zijn. Super Sunday op kampong. Hoofdklasse hockey en gezelligheid. De juiste combinatie. Tevens vinden we dat bij de jongste jeugd ook de ouders betrokken moeten zijn. Niet echt een issue bij het team van Sophie. Bij een uitwedstrijd staan ook alle ouders langs de lijn en drinken we na de wedstrijd met zijn allen koffie en limonade. Hoewel het weer niet echt top is, gaan we met zijn allen op de fiets. De dames en ouders met broertjes en zusjes in optocht naar kampong. Net iets te laat komen we aan. Dames 1 net begonnen. Sfeer is goed en een klinkende overwinning met 4-0, komt de sfeer ten goede. Onze dames zijn er over uit. Dat willen ze ook. Spelen in de hoofdklasse. Ze tikken wat ballen op het hoofdveld in de rust en na de wedstrijd. Het valt op, ze spelen goed, voor hun acht jaar. Om ons heen horen we termen als balvast en wat een techniek al. Apetrots verlaten ze met tegenzin het veld voor de heren. Lang niet zo interessant blijkt. Ze verdwijnen naar een veld en de rest van de middag staan ze daar. Heren 1 van kampong spelen tegen Rotterdam. De 5-1 overwinning is de slagroom op de taart voor ons team uitje. Geweldig snel hockey, mooie passes en strafcorners waar je jaloers van wordt.

Na een lange borrel, we zijn op de fiets, dus het mag en heel veel bitterballen fietsen we terug. Dit is volgens ons wel het meest geslaagde team uitje ooit. En ja, er is redelijk wat geld door heen gegaan, maar het was wel Hockey gerelateerd. En de ouders die, hoewel al zeer betrokken, ook een team vormen, wij vinden het bijzonder. Plannen zijn gesmeed, het fanatisme blijkt, hebben onze dames niet van vreemden te hebben. Onze club heeft er volgend jaar een extra dames en herenteam bij. En onze dames spelen ooit in jong oranje besluiten ze in koor. En hoewel niet allemaal even getalenteerd, hebben ze de drive. Uiteindelijk is dat waar het omdraait.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten